Foto: LETA
Valsts prezidentam Andrim Bērziņam izvēlēties par ko balsot, nesagādāja nekādas grūtības, jo informācijas par partijām un deputātu kandidātiem bijis pietiekami. Viņš ir arī pārliecināts, ka vispārīgais politiskais kurss pēc vēlēšanām valstī nemainīsies.

Būtiskākie kritēriji, pēc kuriem viņš vadījies, atdodot savu balsi, ir miers un stabila ekonomiskā izaugsme, iekšējā stabilitāte Latvijā, žurnālistiem atzina prezidents. "Latvijas dalība NATO un pēc NATO samita sekojošie lēmumi ir viennozīmīgs signāls, ka Latvijas ārējā drošība tiks pastiprināta. Par Latvijas drošību satraukumam nav pamata," sacīja prezidents.

Uzrunājot Latvijas līdzpilsoņus, prezidents aicina piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, norādot, ka neviena socioloģiskā aptauja politiķu padarītā un solījumu novērtējumu neatspoguļo tik precīzi, kā vēlēšanās iedzīvotāju atdotās balsis.

Savu balsi 12.Saeimas vēlēšanās prezidents nodeva 368.iecirknī "Ausmas, Amatas novada Drabešu pagastā.

Prezidents arī pauda, ka, viņaprāt, vēlēšanās šoreiz piedalīsies vairāk nekā puse balsstiesīgo. Savukārt, vaicāts par 12.Saeimas vēlēšanu iznākumu, prezidents norādīja, ka "Vispārīgais politiskais kurss valstī nemainīsies".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!