Foto: F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics ir iepazinies ar dienesta komisijas atzinumu par datu nopludināšanu saistībā ar "Maxima" traģēdiju, atzinumā paustajam Šics nepiekrīt, piektdien vēstīja "LTV" ziņas.

Viņš norādīja, ka nākamās nedēļas laikā sagatavos komisijai atzinumu un, gadījumā, ja viņš netiks atjaunots amatā, vērsīsies tiesā.

Jau ziņots, ka dienesta komisija sagatavojusi atzinumu saistībā ar NMPD direktora vietnieka Mārtiņa Šica rīcību, kurš publiskoja Zolitūdes traģēdijā cietušo personu datus un diagnozes.

Pamatojoties uz iesniegtajiem papildus paskaidrojumiem vai iebildumiem, komisija var noslēgt pārbaudi un tad arī var tikt pieņemti kādi lēmumi.

Tāpat ziņots, ka saistībā ar sākto dienesta pārbaudi Šics no amata ir atstādināts. Viņš atzīst, ka katastrofas upuru vārdus nodevis Latvijas Juristu biedrības veidotajam mirušo personu informācijas portālam "Nekropole.lv", tomēr norāda, ka rīkojies pareizi, informēdams sabiedrību.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, ar NMPD direktora rīkojumu izveidota izmeklēšanas komisija, kurai jānoskaidro notikušā apstākļi un vainīgās personas. Atkarībā no komisijas atklātā nepieciešamības gadījumā NMPD vērsīsies arī tiesībsargājošajās institūcijās.

Bijušais premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") iepriekš pauda, ka, visticamāk, Šicam nekādas bargas sankcijas netiks piemērotas.

21.novembrī lielveikalā "Maxima" iegruva jumta konstrukcija, traģēdijā gāja bojā 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!