Foto: Publicitātes attēli
Vasaras klasika ir aukstās zupas, kas gatavotas uz kefīra bāzes, pievienojot bietes, gurķus, vārītas olas. Lai pēc iespējas labāk varētu izbaudīt vasaras dārzeņu bagātīgo piedāvājumu, piedāvājam divas neierastākas aukstās zupas – jauno burkānu un vasaras cukīni biezzupas.


Foto: Publicitātes attēli

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 kg jauno burkānu
  • 1 sīpols
  • ½ l ūdens
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 buntīte svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • Sāls, pipari
  • 2 šķēles graudu maizes
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošanas gaita:

  1. Sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež gabaliņos. Ja burkāni mazi - tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki - ripiņās.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno burkānus un cep vēl 4 minūtes.
  3. Pielej ūdeni un uzliek vāku, samazina liesmu un sautē ~ 25-30 minūtes.
  4. Kad burkāni ir mīksti, visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  5. Zupu atdzesē apmēram 3 stundas.
  6. Pagatavo maizes grauzdiņus: Sagrauzdē maizes šķēles. Ķiploka daiviņu notīra .Maizes šķēles ierīvē ar ķiploka daiviņu un sasmalcina.
  7. Zupu pasniedz dekorētu ar grauzdiņiem.

Foto: Publicitātes attēli

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes karija
  • 3nelieli cukini
  • 4 kartupeļi
  • sāls, malti melnie pipari
  • 500 -800 ml ūdens

Pagatavošanas gaita:

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Kartupeļus notīra un sagriež gabaliņos. Cukīni noskalo un sagriež gabaliņos.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, pievieno šķipsniņu sāli un cep ~2-3 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un kariju. Samaisa un pacep vēl 1 minūti.
  3. Pievieno kartupeļus, cukīni un ūdeni. Uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns ~15 minūtes.
  4. Sablenderē zupu un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!