Foto: Vida Press
Nereti, lasot kriminālziņās par to, kas aiznests no šķūnīša, pagraba, dzīvokļa vai cita īpašuma, lūpas savelkas smaidā, bet der paturēt prātā – arī aiz šķietami visuzjautrinošākajiem zādzību stāstiem ir cilvēki, kuriem nodarīti zaudējumi.

Tāpat šie stāsti apliecina - garnadži nav pārāk izvēlīgi, tāpēc labāk parūpēties par savu īpašumu un potenciālajiem zaudējumiem laicīgi, savu īpašumu apdrošinot.

Šī gada pavasarī Vecpiebalgas novada Dzērbenes pagastā ļaundari bija iekļuvuši kādā īpašumā, izdemolējuši istabu, nozaguši no elektroierīcēm vadus, un, iespējams, lai dzīvi padarītu saldāku, no pagraba nozaguši arī ievārījumu.

Bieži vien zagļi, iekļūstot svešā īpašumā, ņem visu, kas pagadās pa rokai - piemēram, Liepājā savulaik no kāda dzīvokļa vienā piegājienā iznests elektriskais urbis, tosters, gludeklis, desmit videokasetes, kā arī vairāki tapešu ruļļi.

Dažkārt zagļi iekārot to, kas burtiski karājas deguna galā - ne reizi vien bez drēbēm palikuši tie, kuri pēc mazgāšanās tās izkāruši žāvēties. Dažkārt no auklas aiznesto drēbju vērtība bijusi niecīga, bet bijuši arī gadījumi, kad šādi zaudētas mantas pārsimts eiro apmērā.

Zog ne tikai mantas, bet arī pārtiku - 2010. gadā kādam Vecumnieku novada iedzīvotājam no šķūnīša nozagts 15 litru tilpuma spainis, kas pats par sevi nebūtu lielākais zaudējums. Daudz nepatīkamāku šo situāciju radīja fakts, ka spainī atradās 20 kilogrami cūkgaļas.

Arī Ludzas novada Pildas pagastā kāds ļaundaris bija devies svešā īpašumā meklēt pārtiku - no daudzdzīvokļu mājas pagrabtelpas tika nozagti septiņi maisi ar kartupeļiem (apmēram 280 kilogrami) un dažas burciņas ar ievārījumu

Garnadži iekāro arī dzīvo radību - 2011. gadā Tukuma novadā no kādas saimniecības nozagti astoņi truši, 50 cāļi un astoņi zoslēni.

Daži zaglēni cieši tic parunai "Kal ratus ziemā, ragavas - vasarā". Jaunalūksnes pagastā pirms pieciem gadiem Jāņu priekšvakarā no šķūnīša tika nozagtas divas plastikāta laivas, kvadracikls un dārga sniega šķūrējamā lāpsta.

Visnotaļ bīstams zagšanas gadījums savulaik noticis Ludzas novadā, kur no lauka tika nozagti četri stropi ar visām bitēm.

2011. gada vasarā Smiltenē uzdarbojās kāds ar labu gaumi apveltīts zaglis - vienas nakts laikā no 0 kādas dzīvojamās mājas pagalma tika nozagtas divas dārza lampas, bet no cita dārza nolaupīja dekoratīvo stārķi.

Pirms aptuveni 15 gadiem no kāda dzīvokļa Maskavas ielā tika nozagts tualetes pods kopā ar citu sanitāro tehniku. Bez poda bija pazuduši arī divi virtuves krāni, krāns ar dušu, magnetofons un elektriskais skrūvgriezis.

Atbildi uz jautājumu un piedalies "NetAtmo Weather Station" izlozē!

Atrodi šajā sadaļā izvietotos jautājumus, atbildi uz tiem un reģistrējies AAS "Balta" sarūpētās balvas izlozei. Šī gada 27. oktobrī, 10. novembrī, 24. novembrī un 8. decembrī tiks izlozēts mūsdienīgs rīks - "NetAtmo Weather Station".

Katrs dalībieks var atbildēt uz vairākiem jautājumiem, bet uz katru no tiem vienu reizi. Jo vairāk jautājumi atbildēti, jo lielāka iespējamība laimēt balvu. Aizpildot kontaktu formu un reģistrējoties, apliecināt, ka esat iepazinies arkonkursa noteikumiem.

"NetAtmo Weather Station" ir bezvadu ierīce, kas paredzēta, temperatūras, gaisa mitruma un kvalitātes, CO2 un trokšņa līmeņa noteikšanai. Iegūtos datus iespējams apskatīt, izmantojot "Android", "Apple", "Windows" ierīcēm pieejamo aplikāciju un tīmekļa aplikāciju. Komplektā ietilpst divas ierīces - viena lietošanai iekštelpās, viena ārpus tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!