Foto: AFP/Scanpix/LETA

Viņnedēļ Francijas prezidents Emanuels Makrons ieradās iepriekš neizziņotā vizītē Marseļā. Eiropas lielvalsts dienvidu pilsētu, kas ir otra blīvāk apdzīvotā visā Francijā, pēdējo mēnešu laikā īpaši smagi terorizējuši noziedzīgie sindikāti.

Ar narkobiznesu saistītā vardarbība 2023. gadu pārvērta par asiņaināko pilsētas vēsturē. Gangsteru radītais posts kļuvis par vienu no lielākajiem izaicinājumiem Francijas valdībai, kura cenšas uzspodrināt valsts tēlu pirms vasarā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Makrons, kuru dažādas iekšpolitiskās problēmas nomocījušas visus viņa Elizejas pilī pavadītos gadus, "Marseļas jautājumu" nedrīkstēja ignorēt.

Asiņainākais gads pilsētas vēsturē

Lai gan narkobiznesa mestā ēna pār Marseļas ielām nav pavisam jauns fenomens, skaudrā realitāte, ko tā radījusi dienvidu metropolē, ziņu virsrakstos īpaši regulāri sāka parādīties pērn.

Kā norāda Francijas medijs "Le Monde", 2023. gadā fiksēts "visu laiku augstākais rādītājs" – 47 nāves gadījumi un 118 ievainotie saistībā ar narkotiku tirdzniecību. Tas ir "vēsturiski bezprecedenta līmenis", pauda prokurors Nikolass Besons.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!