Foto: AP/Scanpix/LETA
Divu narkotiku bandu sāncensība Marseļā šogad uzbrukumos, kurus dažkārt sarīko pusaudži, ir nogalinājusi desmitiem cilvēku, ziņo policija, uz kuras teikto atsaucas "Al Jazeera".

Bandas "Yoda" un "DZ Mafia" sacenšas par narkotiku tirgus kontroli Francijas otrās lielākās pilsētas bēdīgi slavenajos ziemeļu rajonos.

Kopš gada sākuma noziedzīgo sindikātu karos gājuši bojā 36 cilvēki, liecina ziņu aģentūras AFP aprēķini, kas ir jau par pieciem vairāk nekā visā 2022.gadā. "Tā ir asinspirts," aprīlī sacīja pilsētas štata prokurors Dominiks Lorenss.

Kopš tā laika ir bijis vēl viens slepkavību pieaugums, pēdējā mēneša laikā vien dzīvību zaudējot 12 cilvēkiem. Pēdējais upuris bija 30 gadus vecs vīrietis, kurš otrdienas vakarā tika nošauts ar Kalašņikova automātu Marseļas ziemeļos.

"Tas ir nekas cits kā jauns raunds cīņā starp "Yoda" un "DZ Mafia"," žurnālistiem trešdien sacīja policijas pārstāve Frederika Kamilleri. Viņa piebilda, ka abas bandas ir atbildīgas par 80 procentiem no 68 ar bandām saistītām slepkavībām vai slepkavību mēģinājumiem Marseļā šogad.

Daži no upuriem un vainīgajiem ir pusaudži, piemēram, 17 gadus vecs jaunietis, kuru Marseļas augstceltņu projektā, kas pazīstams kā "La Paternelle", līdz nāvei piekāvuši 30 uzbrucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!