Foto: AP/Scanpix/LETA

Pilsētas Brazīlijas ziemeļaustrumos jau vairākas dienas bijušas pakļautas gangsteru grupējumu noziedzīgajām aktivitātēm, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Jau trešo nakti bandu dalībnieki Riugrandi du Norti štatā dedzināja autobusus un veica bruņotus uzbrukumus dažādās ēkās. Tiek uzskatīts, ka uzbrukumus izraisīja apstākļi cietumos, kuros atrodas gangsteri.

Brazīlijas valdība šīs nedēļas sākumā nosūtīja uz reģionu simtiem federālo drošības spēku. Tieslietu un drošības ministrs Flaviu Dinu sacīja, ka tuvākajās dienās uz reģionu varētu nosūtīt vēl simtiem varasiestāžu pārstāvju. Štata valdība ir sasaukusi krīzes kabineta sēdi un lūgusi federālajai valdībai lielāku atbalstu.

Uzbrukumi tika pasūtīti no štata cietumiem, kad bandu locekļu lūgumi pēc televīzijas, elektrības un laulāto apmeklējumiem tika noraidīti, sacījis štata sabiedriskās drošības sekretārs Fransisku Arauhu.

Vietējie mediji ziņoja, ka divi savstarpēji konkurējoši bandu grupējumi tagad ir noslēguši pagaidu pamieru un kļuvuši par sabiedrotajiem uzbrukumos drošības spēkiem. Vairākas pilsētas Riugrandi du Norti štatā vardarbības dēļ ir apturējušas sabiedrisko transportu un slēgušas skolas. Sadursmēs ar policiju nedēļas sākumā gāja bojā vismaz divi cilvēki, un 67 cilvēki ir arestēti, ziņo AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!