Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tūkstošiem Ekvadoras karavīru un policistu iesaistīti operācijā, lai uz maksimālās drošības cietumu pārvietotu gangsteri "Fito", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Hosē Adolfo Masiass, kas pazīstams kā "Fito", tiek apsūdzēts nāves draudu nosūtīšanā noslepkavotajam Ekvadoras prezidenta amata kandidātam Fernando Vilavisenso.

Vilavisenso tika nogalināts trešdien laikā, kad viņš pameta savas kampaņas mītiņu. Pirms slepkavības Vilavisenso teica, ka "Fito" viņam draudējis. "Ja es turpināšu (..) pieminēt "Los Choneros" [bandu], viņi mani salauzīs," viņš sacīja.

Seši kolumbieši ir arestēti saistībā ar slepkavību, bet septītais tika nogalināts apšaudē. Varas iestādes nav norādījušas, kas nolīga un maksāja slepkavām.

Bandas līderis "Fito" kopš 2011. gada tika ieslodzīts Gvajakilas cietumā, un drošības spēku kopīgotajos videoklipos bija redzams brīdī, kad drošības spēki viņu pārveda uz citu objektu. Ekvadoras prezidents Giljermo Laso sacīja, ka "Fito" ir pārvietots uz "La Roku", 150 cilvēku stingras drošības cietumu, kas ir daļa no tā paša kompleksa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!