Foto: Reuters/Scanpix

Izraēla rūpīgi apsver turpmāko rīcību pēc Irānas dronu un raķešu uzbrukuma, paziņojis Izraēlas ārlietu ministrs Israels Kacs.

"Mēs esam sacījuši, ka gadījumā, ja Irāna uzbruks Izraēlai, mēs uzbruksim Irānai. Un šī apņemšanās joprojām ir spēkā," intervijā Izraēlas armijas radio šodien sacīja Kacs. Tomēr viņš norādīja, ka konkrēti jautājums par iespējamo atbildi tiks apspriests attiecīgajā formātā Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu vadībā. Kacs pauda pārliecību, ka tiks pieņemti atbilstoši un pareizi lēmumi.

Izraēlas mediji ziņoja, ka kara kabinets sanāks uz sēdi plkst.15.30 pēc vietējā un Latvijas laika.

Jau vēstīts, ka Irāna aizvadītajā naktī uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēlai un sabiedrotajiem izdevās pārtvert.

Irāna paziņoja, ka tā ir atbilde uz 1. aprīlī notikušo uzbrukumu Irānas vēstniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu.

Teherāna pēc uzbrukuma pavēstīja, ka atriebes akcija pret Izraēlu "uzskatāma par noslēgušos", un brīdināja Izraēlu neatbildēt uz to.

Lasi arī:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!