Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā nacionālboļševiku partijas (NBP) aktīvisti ieņēmuši Gorkijas autorūpnīcas pārvaldes ēku, informē Krievijas ziņu portāls "Newsru.com".
NBP preses sekretārs Aleksandrs Averins aģentūrai "Interfax" pavēstījis, ka pēcpusdienā jau vairāk nekā 50 "nacbolu" nobloķējuši visas ēkas ieejas. Tādējādi "ļimonovieši" protestē pret masveidīgu strādnieku atlaišanu no rūpnīcas pēc tās direktora Oļega Deripaskas paziņojuma par nodomu pārtraukt vieglo automobiļu "Volga" ražošanu.

Pēc Averina sacītā, pa kabinetu logiem izkārti plakāti ar uzrakstiem "Deripaska - cilvēkēdājs!", un "nacboli" skandējuši "Nedomā ilgi, oligarhu - Volgā!"

NBP izplatīto skrejlapu saturs tika pārraidīts rūpnīcas radio. Tajās, starp citu, minēts, ka, "pateicoties laulībai ar Jumaševa (Jeļcina sekretāra) meitu, Deripaska varējis pārņemt savā varā GAZ - padomju un Krievijas autobūves lepnumu!"

Savukārt rūpnīcas preses dienests ziņo, ka aptuveni 20 NBP biedru ielauzušies pārvaldes ēkā un devušies uz otro stāvu. Apsardze viņus aizturējusi, un uz notikuma vietu izsauktas milicijas patruļas un īpašo uzdevumu vienība.

Rūpnīcas pārstāvji stāsta, ka tās pārvaldē vispirms ieradušās piecas meitenes, kas novērsušas apsardzes uzmanību. Tikmēr jaunieši pārlēkuši turniketam un devušies uz kāpnēm, taču magnētisko slēdzeņu aizslēgto durvju dēļ spējuši iekļūt vien labierīcībās, kur lielāko daļu no viņiem aizturējusi apsardze. 14-18 gadus vecie jaunieši bija ieradušies Ņižnijnovgorodā no dažādiem Krievijas reģioniem.

Tajā pašā laikā tiesībsargājošās institūcijas noliedz, ka vispār notikusi liela mēroga ēkas ieņemšana. Paziņojumā presei tiek apgalvots, ka "nacbolu" plānoto akciju norise nav pieļauta. Caurlaidei un pārvaldes ēkai bojājumi nav nodarīti, un esot nodrošināta normāla rūpnīcas darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!