Foto: Shutterstock

18. aprīlī tika atzīmēta Starptautiskā kultūras pieminekļu un ievērojamu vietu diena. Tādu pasaulē ir nudien daudz. Un dedzīgākie ceļotāji šīs vietas zina, savā maršrutā iekļaujot kā vienus no galvenajiem apskates objektiem. Taču ne visas UNESCO sarakstā iekļautās vietas piesaista tūristu pūļus, dažas no tām slēpj aizraujošus stāstus klusībā.

UNESCO jeb Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija piedāvā sarakstu ar vietām, kuras šogad apmeklēt pūļu pārpildītās Akropoles vietā Atēnās vai Vatikāna vietā Romā.

Dolomītu kalni Itālijā – skaisti jebkurā gadalaikā

Ja esi kalnu cienītājs, vismaz reizi mūžā jādodas uz elpu aizraujošajiem Dolomītu kalniem, kas atrodas Itālijas ziemeļu Alpu centrā. Tā ir iespaidīga kalnu grāda, kas sastāv no 18 virsotnēm, kuras slejas vairāk nekā 3000 metrus virs jūras līmeņa.

Dolomītu cildenās, monumentālās un krāsainās ainavas jau izsenis ir piesaistījušas ceļotājus, jo tiek uzskatītas par vienām no pievilcīgākajām kalnu ainavām visā pasaulē, vēstīts UNESCO mājaslapā. Īpaši saistoša ir krāsu daudzveidība – kamēr klintis ir bālas, lejā paveras zaļi meži un pļavas.

Dolomītos vienmēr ir, ko darīt. Ziemā turp sabrauc slēpotāji un citu sniega sporta veidu piekritēji, bet citos gadalaikos apkaimē iespējams doties pārgājienos, riteņu izbraucienos vai pat kāpt klintīs, ja esi tik prasmīgs. Kalnus var apskatīt arī no pavisam citas perspektīvas, dodoties ekskursijā pa "Lagazuoi" tuneļiem, kurus Otrā pasaules kara laikā uzbūvējuši itāļu karavīri. Nu tie ir pilnībā atjaunoti un stiepjas teju kilometra garumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!