Pasaules Veselības organizācija (PVO) apstiprinājusi nāvējošā Ebola vīrusa uzliesmojumu Kongo Demokrātiskās Republikas Kasai provincē, raksta BBC. Līdz šim dzīvības zaudējuši vismaz 166 cilvēki, speciālisti ir informēti par vēl 372 citiem saslimšanas gadījumiem.
Ebola vīruss ir ārkārtīgi infekcioza slimība. Tās upuri jūt spēcīgas sāpes vēderā, un sākas iekšēja asiņošana. Vīrusa mirstības līmenis ir ārkārtīgi augsts, pat 90%, un pret to nav nekādu medikamentu.

PVO un palīdzības grupa "Mediķi bez robežām" ir izvietojušas savu personālu slimības skartajās vietās, lai palīdzētu ierobežot slimības uzliesmojumu. Tiks veidotas telpas, kurās varēs izolēt inficētos, tiks pārbaudīta ūdens tīrība un sanitārie apstākļi.

Infekcija sāka izplatīties pirms trim mēnešiem. Pašlaik vairākos ciematos izsludināta karantīna, tomēr speciālisti norāda, ka būtu nepieciešams ieviest plašākus ierobežojumus saistībā ar ceļošanu vai tirdzniecību ar Kongo.

Vīruss izplatās ar inficētu gaļu vai arī ar slima cilvēka asinīm. Kongo pēdējais slimības uzliesmojums tika reģistrēts 1995.gadā, un bojā gāja 200 cilvēki. Pats nesenākais vīrusa uzliesmojums notika Ugandā 2001.gadā, kad inficējās vairāk nekā 400 cilvēku, vairāk nekā puse no tiem gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!