ASV studenti drīzāk atpazīst multiplikācijas filmas "Beavis and Butthead" varoņus, nevis vēsturiskas personības, piemēram, Džordžu Vašingtonu, liecina aptaujas publicētie rezultāti.
Aptauja, kurā piedalījās studenti no 55 vadošajām ASV universitātēm, tajā skaitā Hārvardas un Prinstonas, apliecināja, ka valsts vēstures pamati daudziem jaunajiem censoņiem nav zināmi.

Gandrīz 80% aptaujāto testā, kas tika izstrādāts vēstures zinību novērtēšanai labāko uz zinošāko ASV studentu vidē, sasniedza tikai D līmeni, vai vēl zemāku.

Aptaujas rezultāti norādīja uz tikai virspusēju valsts un konstitūcijas radītāju atpazīstamību, toties 99 procenti nekļūdīgi atpazina pusaudžu iecienītos "Beavis and Butthead" varoņus.

"Šie studenti pabeigs augstskolu, nezinot, ka eksistējusi arī pagātne", norādīja viens no sagatavotā ziņojuma autoriem Džerijs Mārtins.

Vēsturiskās izpratnes trūkums tiek saistīts ar arvien pieticīgāko vēstures mācīšanu kā ASV skolās, tā arī universitātēs.

"Džordžs Vašingtons būtībā ir izgaisis no pamatskolu mācību grāmatām", norādīja Džeimss Rīss, kas strādā bijušā ASV prezidenta mājā Virdžīnijā.

Reaģējot uz aptaujas rezultātiem vairāki ASV politiķi aicinājuši palielināt valsts vēstures mācīšanai veltīto laiku visos izglītības sistēmas posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!