Foto: AFP/Scanpix
Bahreinas varas iestādes ir iesūdzējušas karatiesā 47 medicīnas darbiniekus, apsūdzot viņus sava amata ļaunprātīgā izmantošanā, piedalotie martā apspiestajos protestos pret valsts režīmu.

Starp apsūdzētajiem ir 24 ārsti un 23 medicīnas māsas, paziņoja Bahreinas Informācijas lietu pārvalde.

Karatiesa tika izveidota, kad karalis Hamads izsludināja zemāka līmeņa ārkārtas stāvokli dienu pirms tam, kad drošības spēki apspieda protestus. Protesti, kuros tika pieprasītas demokrātiskas reformas, bija ilguši apmēram mēnesi, un tajos piedalījās galvenokārt šiīti.

Visi apsūdzētie mediķi strādāja Salmanijas Medicīnas kompleksā valsts galvaspilsētā Manāmā. Drošības spēki iebruka šajā kompleksā pēc tam, kad bija padzinuši protestētājus no Manāmas Pērļu laukuma - galvenās protestu vietas.

Bahreinas valsts plašsaziņas līdzekļi toreiz ziņoja, ka protestētājiem simpatizējoši mediķi ieņēmuši Salmanijas Medicīnas kompleksu un to pārvērtuši par protestu vietu.

Mediķi tiek apsūdzēti palīdzības nesniegšanā cilvēkiem, kam tā nepieciešama, valsts līdzekļu izšķērdēšanā, miesas bojājumu nodarīšanā, kas izraisījusi nāvi, neatļautā ieroču un munīcijas glabāšanā, pienākumu nepildīšanā, cilvēku dzīvības un veselības apdraudēšanā un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!