Foto: AFP/Scanpix
Rumānijas premjerministru Viktoru Pontu apsūdz par plaģiātismu promocijas darbā Bukarestes Universitātei 2003. gadā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta aģentūra "Interfax".

Vairāk nekā puse no 432 lapu garās Starptautiskajai krimināltiesai veltītās disertācijas esot kopēta no jau eksistējošiem dokumentiem, vēsta mediji. Pats Ponta noliedz viņam izvirzītās apsūdzības. "Es esmu gatavs iziet visa veida pārbaudes," premjers paziņoja.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka maijā Ponta paziņoja, ka no amata atkāpsies viņa valdības izglītības ministrs Joans Mangs, kuru vairāki ārvalstu pētnieki apsūdzēja plaģiātismā.

Šie nav pirmie gadījumi, kad augsta līmeņa Eiropas politiķi tiek apsūdzēti plaģiātismā. Šogad martā no amata atkāpās plaģiātismā apsūdzētais Vācijas aizsardzības ministrs Karls Teodors cu Gutenbergs, kurš atzina, ka savā doktora disertācijā pieļāvis plaģiātismu. Savukārt aprīlī par atkāpšanos no amata paziņoja Ungārijas prezidents Pāls Šmits, kuram pēc plaģiātisma skandāla tika atņemts 1992. gadā pieškirtais doktora grāds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!