Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas karavīri ar tanku uguni atbildējušu uz Sīrijas mīnmetēju šāvieniem un "fiksējuši tiešo trāpījumu", atsaucoties uz Izraēlas armijas preses dienestu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Tanku apšaude bija atbilde uz Sīrijas pusē izšautiem mīnmetēja lādiņiem, kuri pirmdien sprāguši Izraēlas okupētajā Golānas augstieņu teritorijā.

“Pirms kāda laika mīna nokrita atklātā vietā armijas posteņa tuvumā, Golānas augstieņu centrālajā daļā... Par atbildi Izraēlas karavīri izšāva tanku lādiņus uguns avota virzienā un apstiprināja tiešo trāpījumu,” teikts armijas izplatītajā preses paziņojumā. Nav precizēts, kas ir šie mērķi. 

Pirms tam armija ziņoja, ka pirmdien raidītie šāvieni bijuši tikai brīdinājums. Izraēla norāda, ka mīnmetēja uguns pa Izraēlu nav bijusi mērķtiecīga, bet lādiņi izšauti Sīrjas armijas un nemiernieku savstarpējās kaujās. 

Iepriekš mediji ziņoja, ka Izraēlas karavīri jau otro reizi diennakts laikā raidījuši brīdinājuma šāvienus Sīrijas virzienā, kad pie Izraēlas armijas posteņa Golānas augstienēs sprādzis no Sīrijas izšauts mīnmetēja lādiņš, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Jau svētdien Izraēlas aizsardzība spēki raidīja brīdinājuma šāvienus, kad no Sīrijas teritorijas izšauts lādiņš trāpījis armijas postenī. Incidentā neviens necieta.

Jau vēstīts, ka pēdējās nedēļās arvien biežāk no karadarbības plosītās Sīrijas raidīti šāvieni sasniedz Izraēlas okupēto Golānas augstieņu teritoriju.

5. novembrī Izraēlas robežsardzes patruļas automašīnai Golānas augstienē trāpījuši no Sīrijas raidīti šāvieni. Neviens karavīrs incidentā necieta.
Pirms tam trīs Sīrijas tanki, vajājot nemierniekus, iebraukuši demilitarizētajā buferzonā starp abām valstīm, ziņoja Izraēlas armija. Tanki cīnījušies ar nemierniekiem tajā pašā ciemā, no kura raidītie šāvieni trāpījuši Izraēlas patruļai.

Sīrijas kopš 2011. gada marta turpinās konflikts starp varu un nemierniekiem. Tautas sacelšanās pret valdošos iekārtu pāraugusi bruņotā nemiernieku un prezidenta Bašara al Asada režīma cīņā. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā jau vairāk nekā 20 000 cilvēku, pārsvarā civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!