Foto: AFP/Scanpix

Izraēlā ir nokritušas 12 no Gazas joslas izšautas raķetes pirmajās stundās pēc tam, kad trešdienas vakarā stājās spēkā pamiers starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo islāmistu kustību "Hamas", paziņoja Izraēlas policija.

Šīs raķetes nevienu neievainoja un nenodarīja nekādus postījumus. Tās lielākoties nokrita klajos laukos ebreju valsts dienvidos.

Pamiers, par kuru paziņoja Ēģiptes ārlietu ministrs Mohammeds Kamels Amrs, stājās spēkā trešdien pulksten 21 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku. Ēģipte bija starpniece sarunās par šo pamieru.

Izraēlas 14.novembrī sāktajās Gazas joslas apšaudēs ar raķetēm ir nogalināti vismaz 148 palestīnieši, savukārt Izraēlas teritorijas apšaudēs ar raķetēm no Gazas joslas ir gājuši bojā pieci izraēlieši, tai skaitā viens karavīrs. Konfliktu izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Saskaņā ar pamiera nosacījumiem abām pusēm nekavējoties jāizbeidz apšaudes. Tie arī paredz, ka Izraēlai jāsāk atvērt tās bloķētās Gazas joslas robeža, ja pamiers tiks ievērots vismaz 24 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!