Foto: AFP/Scanpix

Telavivā trešdien notikušais pasažieru autobusa sprādziens ir loģiska atbilde uz Gazas joslas bombardēšanu no Izraēlas puses, raidsabiedrībai BBC sacījis palestīniešu grupējuma "Hamas" pārstāvis Samu Abu Zuhri.

Tiesa, viņš gan tieši neatzina, ka notikušais ir "Hamas" atbildība, taču notikušo nenosodīja. ""Hamas" svētī uzbrukumu Telavivā un uzskata to par dabisku atbildi Izraēlas masu slepkavībām Gazā," sacījis organizācijas pārstāvis.

Jāatgādina, ka trešdien Telavivas centrā uzsprāga pasažieru autobuss, ievainojot vismaz 15 cilvēkus. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu notikušo jau nodēvējis par teroraktu.

Saskaņā ar Izraēlas Ārlietu ministrijas datiem, pēdējo reizi sprādzienus Telavivā nogranda 2006.gada aprīlī, kad terorista pašnāvnieka sarīkotā spridzināšanā restorānā gāja bojā 11 cilvēki.

Jau vēstīts, ka naktī uz otrdienu Izraēlas valdības ministri nolēmuši uz laiku atlikt sauszemes militāro operāciju Gazas joslā, tā dodot iespēju vienoties par pamieru. Savukārt Kairā notiek Izraēlas un Gazā valdošā palestīniešu grupējuma "Hamas" netiešās sarunas par mieru. Tiesa, neskatoties uz mēģinājumiem sākt miera sarunas, vardarbība reģionā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!