Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas armija ir mainījusi taktiku un koncentrējusi galvenos spēkus galvaspilsētas Damaskas un vairāku citu svarīgāko pilsētu aizsardzībai no nemierniekiem, ziņo britu laikraksts "Independent", atsaucoties uz diplomātiskiem ziņu avotiem.

"Valdība paziņo, ka izdarījusi stratēģisku izvēli neaizsargāt mazus priekšposteņus," laikrasts citēja analītiķi no Damaskas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

"Plānotā karaspēka atvilkšana var būt radījusi nemierniekiem un visai pasaulei aplamu priekšstatu, ka valdības militārais stāvoklis ir vājāks, nekā tas patiesībā ir, un ka konflikta beigas ir gaidāmas jau pēc diviem vai trim mēnešiem," raksta "Independent".

Bruņotā opozīcijas grupējuma "Brīvā Sīrijas armija" komandieri savā starpā atzīst, ka viņu uzbrukumi Damaskai nav bijuši veiksmīgi, tomēr "tas nenozīmē, ka viņi atkal nemēģinās sagrābt pilsētu," sacīja viens no diplomātiskajiem ziņu avotiem.

"Independent" raksta, ka Sīrijas armija pēdējā laikā mazāk izmanto helikopterus kaujas darbībās, un tas var būt izskaidrojams ar to, ka nemierniekiem izdevies sagrābt pretgaisa aizsardzības ieročus un notriekt vairākus lidaparātus.

Laikraksts kā Sīrijas valdības spēku taktikas vājo pusi minēja to, ka šiem spēkiem nav bijis pietiekami liels personālsastāvs, lai noturētu nemierniekiem atkarotās teritorijas.

Sīrijā kopš pagājušā gada 15.marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Šajos nemieros bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 42 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji, liecina Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas (NVO) " Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!