Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavā sestdien aizturētie opozīcijas aktīvisti Sergejs Udaļcovs, Iļja Jašins, Ksenija Sobčaka un Aleksejs Navaļnijs atbrīvoti pēc profilaktiskajām pārrunām, paziņoja Iekšlietu ministrijas Maskavas galvenās pārvaldes preses dienestā.

"Ar Udaļcovu, Jašinu, Navaļņiju un Sobčaku tika veiktas profilaktiskās pārrunas policijas iecirknī, pēc kurām viņus atbrīvoja," paziņoja dienesta pārstāvis.

Viņš teica, ka attiecībā pret pārējiem sestdien aizturētajiem tiek risināts jautājums par saukšanu pie administratīvās atbildības atkarībā no nodarījuma apmēra.

Jau vēstīts, ka policija Maskavas Lubjankas laukumā aizturēja apmēram 40 cilvēkus par piedalīšanas nosankcionētā protesta akcijā.

Maskavā bija paredzēts "Brīvības gājiens", lai atzīmētu pirmo gadadienu kopš Krievijā sākās plašu protestu vilnis pret Vladimiru Putinu, kas tolaik vēl bija premjers, bet jau gatavojās atgriezties prezidenta amatā.

Sākotnēji protesta akcijas visā Krievijā pulcēja desmitiem tūkstošu cilvēku, bet ar laiku demonstrāciju un gājienu dalībnieku skaits ir pakāpeniski sarucis.

Maskavas pašvaldība ceturtdien atteica atļauju rīkot gājienu pa Maskavas centra ielām, skaidrojot, ka protesta akcijas organizatori nepiekrita mainīt gājiena maršrutu, lai tas pēc iespējas mazāk traucētu satiksmi.

Arī Maskavas prokuratūra brīdināja, ka ar pašvaldību nesaskaņotas protesta akcijas rīkošana ir sodāma rīcība, tomēr opozīcijas aktīvisti solīja pulcēties.

Sestdien protesta akcijas notika arī citviet Krievijā. Valsts otras lielākās pilsētas Sanktpēterburgas centrā sestdien aizturēti 26 cilvēki, bet citās pilsētās, piemēram, Permā un Ufā, protesta akcijas noritēja mierīgu un par aizturētajiem netiek ziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!