Foto: RIA Novosti/Scanpix
Maskavā, Vnukovas lidostā pēc notikušās lidmašīnas "TU – 204" avārijas, kurā bojā gāja četri un ievainoti vēl četri cilvēki, sestdienas vakarā atrastas abas lidmašīnas "melnās kastes", raksta ārvalstu prese.


Smagās piezemēšanās trieciena rezultātā "melnās kastes" bija pazudušas, taču, kā oficiāli apstiprinājusi Krievijas izmeklēšanas komiteja, sestdienas vakarā tās atrastas un tiks nogādātas pie speciālistiem, lai atšifrētu informāciju par avārijas iemesliem.

Jau ziņots, ka Krievijas aviokompānijas "Red Wings" lidmašīna "TU – 204" sestdien, 29. decembrī ieradās Vnukovas lidostā no Čehijas. Avārija notika ap plkst.16:45 pēc Maskavas laika un tobrīd lidmašīnā atradās tikai astoņi apkalpes locekļi. Avārijas rezultātā četri cilvēki miruši, bet četri smagā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Nosēšanās laikā lidmašīna nobraukusi no skrejceļa, ietriekusies lidostas nožogojumā, sadalījusies trīs daļās un aizdegusies. Daļa no lidmašīnas bloķējusi Kijevas šoseju, tādējādi radot pamatīgus satiksmes sastrēgumus un vairākām stundām. Ugunsgrēku izdevies ātri likvidēt, bet aptuveni 20 reisi no Vnukovas novirzīti uz Šeremetjevas lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!