Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja piektdien draudēja Dienvidkorejai ar "fiziskiem pretpasākumiem" saistībā ar ANO sankciju pastiprināšanu pret Phenjanas režīmu.

"Ja Dienvidkorejas marionešu nodevēju režīms tieši piedalīsies tā sauktajās ANO "sankcijās", tad tiks veikti stipri fiziski pretpasākumi," paziņoja Ziemeļkorejas Komiteja mierīgai tēvzemes atkalapvienošanai.

Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) pārraidīja šo brīdinājumu dienu pēc tam, kad Ziemeļkoreja draudēja veikt savu trešo kodolizmēģinājumu un kāpināt savas spējas veikt militāru triecienu pret ASV.

"Sankcijas ir līdzvērtīgas kara pieteikšanai mums," paziņoja Komiteja mierīgai tēvzemes atkalapvienošanai, kas ir galvenā valsts institūcija dialogam ar Dienvidkoreju.

"Kamēr Dienvidkorejas marionešu nodevēju režīms turpina savu naidīgo politiku pret Korejas Tautas Demokrātisko Republiku (KTDR), mēs nekad nesēdīsimies ar viņiem [pie sarunu galda]," teikts komitejas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka ANO Drošības padome otrdien pieņēma rezolūciju par sankciju paplašināšanu pret Ziemeļkoreju tās veikta starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājuma dēļ.

Drošības padome pievienoja ANO sankciju sarakstam Korejas Kosmosa tehnoloģijas komiteju, Ziemeļkorejas Austrumzemes banku, četras tirdzniecības kompānijas un četras amatpersonas. Tā arī draudēja ar "nozīmīgu rīcību", ja Ziemeļkoreja sarīkotu kodolizmēģinājumu.

Ziemeļkoreja 12.decembrī palaida raķeti, kas ievirzīja orbītā Zemes novērošanas satelītu. Rietumvalstis tomēr uzskata, ka ar šo raķetes palaišanu Ziemeļkoreja veikusi aizliegtu starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Atbildot uz ANO Drošības padomes rezolūciju, Ziemeļkoreja trešdien draudēja kāpināt savu militāro varenību un izbeigt centienus Korejas pussalas denuklearizācijas panākšanai.

"Mēs kategoriski noraidām un nosodām ANO Drošības padomes ārkārtīgi netaisno rezolūciju. Mēs veiksim fiziskas darbības ar mērķi paplašināt un stiprināt mūsu pašaizsardzības militāros spēkus, ieskaitot nukleārās atbaidīšanas pasākumus," teikts Korejas Centrālās ziņu aģentūras (KCNA) izplatītā paziņojumā.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nebūs "nekāda dialoga Korejas pussalas denuklearizācijas apspriešanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!