Reizē ar siltākām dienām Latvijas sētās arvien biežāk var just ceptas gaļas smaržu. Līvānu novada Rožupē grila sezona atklāta ar grilēšanas sacensībām. Tajās dalībnieki rādīja savas prasmes gaļas cepšanā uz oglēm.

Rožupes kultūras nama vadītājs Grigorijs Eniņš par pasākuma norisi stāsta: "Mēs katram dalībniekam iedevām kilogramu gaļas, un viņš ar to var darīt, ko grib. Un tieši vakar vakarā visiem izdalījām, bija laiks, kad gaļa samarinējās, viss ir ļoti forši un skaisti. Šodien viņu galvenais uzdevums ir šo gaļiņu uzcept ar savām rozīnītēm, ar savām idejām, kādas kuram ir."

Izaicinājumu parādīt savas grilēšanas prasmes pieņēma deviņi dalībnieki. Katram ir sava gardākā šašlika recepte un paņēmieni, kā gaļu neapdedzināt un saglabāt sulīgumu, bet visas detaļas pavāri neatklāj. Viens no grilēšanas sacensību dalībniekiem Oskars padalās ar noslēpumu: "Vasara sākas, ballīte sākas, un grilēšanas festivāls ir labs vasaras sākums. Slepenā latgaļu īpašā recepte ar baltvīnu un citroniem." Savas grilēšanas viltības atklāj arī sacensību dalībnieks Rainers: "Man motīvs ir nepārdedzināt un neizžāvēt to uz uguns."

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!