Laiks pateicīgi atvadīties no aktīvās cepeškrāsns sezonas, lai lūkotos saulainā un siltā nākotnē – sveika, grila sezona, mēs pēc tevis bijām noilgojušies! Tradicionāli uz grilā izkurinātām oglēm gatavojam gaļu visdažādākajās formās, taču vērts tai blakus uz restītēm vai iesmiņa likt arī jūras veltes, dārzeņus un pat augļus. Pēc pavasara darbiem dārzos un pagalmos, nekas tik ļoti nepabaro, kā maltīte svaigā gaisā, tāpēc – kurini vien grilu, ir gardi jāpaēd!

Ja ar dārzeņiem viss skaidrs – tiem lielākoties pietiek vien ar dažām minūtēm uz karstajām restēm, mazliet uzziest eļļu un viss, tad gaļas grilēšana reizēm met izaicinājumus. Visa pamatā – izvēlies svaigu, kvalitatīvu gaļu, kas nav blāva. Protams, protams, var nopirkt spainīti jau iemarinēta šašlika, ribiņu, vistas šķiņķīšu vai desiņu, bet nekas nestāv klāt paša iemarinētiem gaļas gabaliņiem.

Zivis, garneles, grilēti kartupeļi un pat nektarīni – atliek vien izvēlēties recepti, kas visvairāk uzrunā, un ķerties pie darbiņa. Vai esi kādreiz baudījis rasolu, kurā desas vietā sagriezti šašlika gabaliņi? Pēc garas dienas dārza darbos, tas būs tieši tas, kas smeķēs īpaši! Un kur nu bez mērcītēm – zemāk atradīsi arī idejas tām.

Lai garšīgi grilēšanas svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!