Foto: Publicitātes foto

Somijas uzņēmums "Ferrometal Oy" pazīstams kā viens no vadošajiem stiprinājumu piegādātājiem Baltijas jūras reģionā. Ar 41 miljonu eiro apgrozījumu 2023. gadā tas ir viens no lielākajiem stiprinājumu nozares uzņēmumiem. Tomēr "Ferrometal" neaprobežojas tikai ar stiprinājumu piegādi – uzņēmums apņēmies uzlabot savu klientu produktivitāti, piedāvājot nozarē vadošos risinājumus, lai padarītu pasūtījumu piegādes ķēdi "Lean" principiem atbilstošu. Latvijā "Ferrometal" darbojas ar filiāles starpniecību.

"CleverSystem" un "CleverBin" – viedās tehnoloģijas, kas uzlabo mazo materiālu piegādi

"CleverSystem" sistēma palīdz nodrošināt, ka būtiski nepieciešamā mazo artikulu nomenklatūra vienmēr ir pieejama pietiekamā daudzumā. Sistēma samazina nepieciešamību pēc rezervju uzglabāšanas un vienlaikus samazina nevajadzīgu ražošanas pārtraukumu risku.

"ClerverSystem" sistēmā ietilpstošās "CleverBin" kastes optiskais sensors uzrauga produktu līmeni kastē. Ja līmenis nokrītas zem iepriekš iestatīta pasūtīšanas punkta, "CleverSystem" sistēma automātiski nosūta papildināšanas pasūtījumu "Ferrometal" ERP sistēmai, izmantojot bezvadu savienojumu klienta telpās un mobilo tālruņu tīklu.

Sistēma ir pilnīgi neatkarīga no vietas, tāpēc kasti var novietot, piemēram, uz plaukta vai galda, lietošanas zonā blakus darba stacijai vai pat furgonā. Ja līmenis nokrītas zem pasūtīšanas punkta, tiek reģistrēts pasūtījums, ko nosūta tālāk uz "Ferrometal".

Kad papildinošais pasūtījums ir piegādāts klientam, izvietošanu plauktā iespējams veikt kā "Ferrometal" pakalpojumu vai arī izmantojot klienta paša iekšējo loģistiku vai apakšuzņēmēju.

Ar "CleverSystem" sistēmas uzraudzības palīdzību var izsekot mazo artikulu patēriņa vēsturei, kā arī mainīt un iestatīt robežvērtības ātri vai lēni patērētiem produktiem. Pamatojoties uz uzkrātajiem datiem, inventarizācijas ciklu var iestatīt pēc vajadzības. Uzraudzība notiek tīmekļa pārlūkprogrammā ar skaidru lietotāja saskarni, un to var izmantot arī, lai vajadzības gadījumā manuāli sagatavotu atsevišķu pasūtījumu.

Foto: Publicitātes foto

Kopā ar darbiniekiem, kas atbild par klienta uzņēmuma ražošanu un attīstību, "Ferrometal" izplāno mērķus, noskaidro klienta procesa pašreizējo stāvokli un vājās vietas. Pēc tam "Ferrometal" turpina strādāt ar šo jautājumu, un kopā ar klientu mēs izstrādājam sistēmas ieviešanu un tās grafiku.

Seko līdzi produktu atlikumam jau automašīnā ar "CleverCar"

"CleverCar" ir īsts montāžas darbinieka palīgs. Stiprināšanas piederumi ceļo uz darba vietām automašīnā esošajās "CleverBin" kastēs, tāpēc viss nepieciešamais vienmēr ir viegli pieejams. 

Automašīnas elektrosistēmai (12 V) pieslēgtais maršrutētājs un kastēs esošie optiskie sensori automātiski un proaktīvi komunicē par preču daudzumu. Kad detaļu skaits samazinās līdz norādītajam slieksnim, sistēma ģenerē pasūtījumu, ko pa mobilo tīklu automātiski pārsūta no automašīnā esošā maršrutētāja uz "Ferrometal" ERP sistēmu. 

Tas palīdz izlaist vairākus pasūtīšanas procesa posmus, kā arī mazinās cilvēcisko kļūdu skaits. Darbinieks var koncentrēties darbam.

Preces piegādā uz attiecīgo adresi, un tur tās ievieto automašīnā esošajā piederumu kārbā.

"CleverCar" ir piemērota dažādu preču loģistikas pārvaldībai.

Foto: Publicitātes foto

Ar "TriBase CleverCar" ērti uzraudzīt arī trešo pušu produktu pasūtījumus

Ar šīs sistēmas palīdzību iespējams pārvaldīt arī trešo pušu pasūtījumus; šādā gadījumā jāizmanto apzīmējums "Tribase CleverCar".

Izmantojot "Tribase CleverCar" sistēmu, "Ferrometal" piegādā sistēmu un iekasē no klienta maksu par pašu sistēmu, tās administrēšanu un darījumiem, pamatojoties uz izpildītajiem pasūtījumiem.

Ja sasniegts pasūtījuma slieksnis, "Tribase" sistēma uz attiecīgajām adresēm pa e-pastu nosūta automātisku pasūtījumu

"CleverSystem" dažādās darbavietās – ar "Fix master CleverContainer"

Uz konteinera iekšpusē esošajiem plauktiem izvietotie optiskie sensori seko stiprinājumu un citu mazo artikulu daudzuma izmaiņām. Sensors konstatē, kad ir sasniegts pasūtījuma veikšanas slieksnis. Kad daudzums nokrītas līdz punktam, kad jāveic jauns pasūtījums, sistēma automātiski izveido pasūtījumu, pirms produkts ir beidzies. Sistēma nosūta pirkuma pasūtījumu piegādātājam.

Piegāde tiek veikta tieši objektā kaut vai nākamajā rītā. "Fix master CleverContainer" nozīmē laika ietaupījumu un efektivitāti objektā!

Foto: Publicitātes foto

Pārskati produktus un veic pasūtījumus mobilajā lietotnē "Ferrometal app"

Foto: Publicitātes foto

"Ferrometal" mobilajā lietotnē jūs varat viegli pārlūkot mūsu produktus pat nepiesakoties un pasūtīt tos tieši uz vēlamo adresi, pat nākamajā darba dienā. Ātrs un precīzs EAN svītrkodu lasītājs ļaus viegli atrast produktus.

Foto: Publicitātes foto

Lietotni var lejupielādēt "AppStore" un "Google Play". 

"Ferrometal" interneta veikals korporatīvajiem klientiem

Korporatīvajiem klientiem Ferrometal arī mobilajā lietotnē piedāvā plašas e-veikala funkcijas "Ferrometal Fm Shop".  

Interneta veikalā jūs varat iepirkties 24/7 un nekavējoties redzēt produkta pieejamību visiem tiešsaistes veikalā esošajiem produktiem. Varat saglabāt pasūtījumu veidnes atkārtotiem pasūtījumiem, kā arī izsekot savu pasūtījumu progresam. Ja nepieciešams, varat arī mainīt piegādes adresi atsevišķam pasūtījumam. Turklāt, izmantojot EAN svītrkodu lasītāju, jūs ātri un vienkārši papildināsiet noliktavas krājumus.

Izveidojiet kontu, sazinoties ar latvia@ferrometal.fi vai zvanot “Ferrometal Latvija” tirdzniecības birojam pa tālr. +371 6728 0581.

Foto: Publicitātes foto

Lai iegūtu papildu informāciju par "Lean" filosofijai atbilstošajām sistēmām "CleverSystem", "CleverBin", "CleverCar", "CleverContainer", kā arī par "Ferrometal app" un "Ferrometal Fm Shop" – sazinieties ar "Ferrometal Latvija"!

"Ferrometal Latvija" tirdzniecības birojs, Jūrmalas iela 13C, Babītes pagasts, Mārupes novads, 2107 Piņķi, Latvija, tālr. +371 6728 0581, Latvia@ferrometal.fi.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!