Foto: DELFI

Nevalstiskās cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" Maskavas biroju pirmdienas rītā apmeklējusi prokuratūra, vēsta raidsabiedrība BBC, norādot, ka pēc brīža tur ieradusies arī telekanāla HTV filmēšanas grupa.

Maskavas biroja direktors Sergejs Ņiķitins BBC pastāstījis, ka prokuratūras pārstāvis parādījis sarakstu ar dokumentiem, kurus pieprasījis uzrādīt. Ņīķitins pastāstījis, ka visus prasītos dokumentus organizācijas darbinieki arī uzrādījuši.

"Visi dokumenti iedoti prokuratūrai, taču tie visu laiku ir bijuši atklāti un pieejami. Man kā nodokļu maksātājam ir žēl, ka trīs prokuratūras darbinieki tērē savu dārgo laiku, lai pārbaudītu to, kas jau tāpat ir caurspīdīgs un zināms," BBC komentējis organizācijas Maskavas biroja vadītājs.

15 minūtes pēc tam, kas biroju bija pametuši prokuratūras pārstāvji, ofisā ieradās HTV filmēšanas grupa, taču viņus telpās neielaida.

Ņiķitins pastāstījis, ka iepriekš varasiestādes sacīja, ka nekādas pārbaudes "Amnesty International" Maskavas birojā šogad nav plānotas.

BBC atgādina, ka prokuratūra piektdien devusies pārbaudīt arī citas nevalstiskās organizācijas, piemēram, Maskavas cilvēktiesību biroju "Memorial".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!