Foto: AP/Scanpix
ASV izmeklētāji trešdien nopratina trīs brāļus, kurus tur aizdomās par trīs sieviešu nolaupīšanu un turēšanu gūstā desmit gadus kādā mājā Ohaio štata Klīvlendā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiesa policijai deva papildus 12 stundas laika apsūdzību izvirzīšanai trīs aizdomās turētajiem vīriešiem.

Pirmdien policija no gūsta kādā Klīvlendas namā atbrīvoja trīs sievietes, kuras pazuda 2002., 2003., un 2004. gadā.

Aizdomās par šo noziegumu aizturēts 52 gadus vecs skolas autobusa šoferis Ariels Kastro un viņa brāļi - Pedro (54), un Onils (50). Vīriešus trešdien gaida dziļās intervijas ar izmeklētājiem, kuri ir apņēmušies līdz trešdienas vakaram izvirzīt apsūdzības.

"Tā ir tikai aisberga virsotne. Šī izmeklēšana būs ļoti ilga," raidsabiedrībai CNN atklāja Klīvlendas policijas pārstāve Dženifera Ciacia.

Policija pārmeklējot katru mājas centimetru, kā arī pārbaudot citus īpašumus.

Jau vēstīts, ka pirmdien no gadiem ilga gūstā brīvībā nokļuva trīs sievietes.


Amanda Berija, kurai tolaik bija 16 gadi, pazuda 2003. gadā. Mirklī, kad viens no aizdomās turētajiem vīriešiem un mājas saimnieks bija devies prom, viņai pa durvju spraugu izdevās sasaukt kaimiņu, kurš palīdzēja salauzt durvis un sievietei izkļūt brīvībā. Ar tagad 27 gadus veco Beriju kopā bijusi sešus gadus jauna sievietes meita.

Pēc izkļūšanas brīvībā Berija piezvanījusi policijai un paziņojusi, ka mājā ir vēl divas sievietes. "Es biju nolaupīta un pazudusi 10 gadus. Un es esmu te, es tagad esmu brīva," sieviete teikusi pa telefonu ārkārtas dienestiem.

Ieradusies policija atbrīvoja Džīnu Dehesusu, kas pazuda pa ceļam no skolas, kad bija 14 gadus veca, un 2002. gadā pazudušo 20 gadus veco Mišelu Naitu.

Visu sieviešu veselības stāvoklis tika raksturots kā labs, bet viņas tomēr nogādāja novērošanai slimnīcā, no kuras tās vēlāk palaistas mājās pie ģimenēm.

Tikmēr jau parādījušās detaļas par saitēm starp nolaupītājiem un gūstekņu ģimenes locekļiem. Džīnas Dehesusas tēvocis Tito spēlējis grupās kopā ar aizdomās turēto Arielu Kastro un pat ciemojies pie viņa mājās laikā, kad sievietes jau turētas gūstā.

Ariela Kastro dēls ar tādu pašu vārdu kā tēvam par Džīnas Deheusas pazušanu 2004. gadā uzrakstīja rakstu vietējam laikrakstam, norāda BBC.

Pārmetumus par nespēju tik ilgu laiku atklāt, ka mājā tiek turētas gūsteknes, saņēmusi policija. Vietējie iedzīvotāji medijiem pastāstīja, ka policija par aizdomīgām darbībām mājā ir brīdināta vairākas reizes. Kaimiņi esot dzirdējuši sieviešu raudas, redzējuši Kastro no rītiem ejam pastaigās ar mazu meiteni, dzirdējuši durvju dauzīšanas skaņu.

Policija pārmetumus noraida, saistībā ar šo adresi esot saņemti tikai divi izsaukumi. Vienā gadījumā Ariels Kastro ziņojis par kautiņu uz ielas, otrā gadījumā izsaukums bijis saistīts ar Kastro darba pienākumiem - viņš autobusā esot bez uzraudzības atstājis bērnu.

Toreiz policisti parunājuši ar Kastro, bet iekšā mājā nav gājuši. Nekādas apsūdzības šoferim toreiz neizvirzīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!