Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas iznīcinātāji piektdien līdz Stenstedas lidostai pavadījuši no kursa novirzītu Pakistānas Starptautiskās lidsabiedrības (PIA) lidmašīnu ar vairāk nekā 300 pasažieriem uz klāja, vēsta ārvalstu mediji.

Lidmašīna bijusi ceļā no Pakistānas pilsētas Lahoras un tuvojusies savam galamērķim – Mančestras lidostai -, kad pēkšņi novirzīta no kurs "drošības apsvērumu dēļ", ziņo raidsabiedrība "Sky News".

"Lidmašīnā ir noticis incidents. Policija un partneri reaģē," medijiem paziņoja policijas pārstāve. Lidaparāts nosēdināts uz atsevišķa skrejceļa, noskaidrojuši mediji.

Lidmašīnā iegājuši likumsargi un aizdomās par apdraudējuma radīšanu ir aizturējuši divus pakistāniešus, vēlāk apstiprināja policija.

Pakistānas televīzija ziņojusi, ka divi vīrieši mēģinājuši iekļūt pilota kabīnē, vēsta "Sky News".

"Mums teica, ka tur varētu būt spridzināšanas draudi," raidsabiedrībai CNN, neko konkrētāk nepaskaidrojot, norādīja PIA pārstāvis Zufikars Bidžarani.

"Mēs nezinām, kāds bija incidents: kaujas lidmašīnas paceļas, kad ir spridzināšanas draudi, nolaupīšana, kad izmantots kļūdains transpondera kods vai lidaparāts nevar sazināties ar zemi. Bieži vien iemesls ir nevaldāmi pasažieri," raidsabiedrībai BBC skaidroja Filips Baums no aviācijas drošības organizācijas.

Iespējams, ka tā ir tikai piesardzība, ne vienmēr jābūt tiešiem draudiem, norāda raidsabiedrības "Sky News" korespondents Alastairs Bunkals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!