Foto: AFP/Scanpix

Francijas valdība trešdien paziņojusi, ka vienpusēji neiejauksies Sīrijas konfliktā, lai gan tās rīcībā nonākuši pierādījumi par ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā.

"Francija nepieņems vienpusēju un izolētu lēmumu. (..) Tagad viss atkarīgs no starptautiskās sabiedrības," atbildot uz žurnālistu jautājumu par Francijas iespējamo militāro intervenci Sīrijā, sacīja valdības preses pārstāve.

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss otrdien paziņoja, ka Francija ir ieguvusi pierādījumus par zarīna gāzes izmantošanu Sīrijā.

Intervijā telekanālam "France 2" Fabiuss norādīja, ka vismaz vienā gadījumā nav šaubu, ka zarīna gāzi izmantojuši Damaskas režīma spēki un to sabiedrotie.

"Mēs risināsim sarunas ar mūsu partneriem par to, kas mums jādara," norādīja ministrs, piebilstot, ka šobrīd uz galda likti visi varianti, lai izlemtu, vai rīkoties, tostarp bruņotā veidā.

Neilgi pēc Francijas paziņojuma arī Lielbritānija atklāja, ka pārbaudēs gūts apstiprinājums zarīna gāzes izmantošanai kaujās Sīrijā un aizvien vairāk pierādījumu apliecina, ka ķīmiskos ieročus Sīrijā pielieto režīma spēki.

Vašingtona savukārt ieturējusi piesardzīgāku nostāju un paziņojusi, ka nepieciešami pārliecinošāki pierādījumi, pirms izdarīt secinājumu, ka Sīrijā izmantota zarīna gāze.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 94 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!