Foto: AFP/Scanpix
Talibu kaujinieki otrdien Afganistānas galvaspilsētā Kabulā organizējuši vērienīgu uzbrukumu prezidenta Hamida Karzaja pilij, ziņo raidsabiedrība BBC.

Vairākās vietās galvaspilsētā bija izcēlušās sadursmes un notika apšaudes. Uzbrukums pilij sācies ap 6:30 pēc vietējā laika. Uzbrukumi bijuši vērsti arī pret Aizsardzības ministrijas ēku un ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes bāzi.

Afganistānas prezidents uzbrukuma brīdī atradies pilī, tāpat tur bijuši žurnālisti, kas pulcējās uz 9:00 gaidāmo preses konferenci. 

Šāvieni un sprādzieni Kabulā bijuši dzirdami aptuveni stundu un atbildību par tiem uzņēmušies talibu kaujinieki. Drošības spēki informē, ka draudi ir likvidēti mazāk nekā divu stundu laikā kopš pirmo šāvienu atskanēšanas.

Vietējās amatpersonas paziņojušas, ka visi uzbrucēji ir gājuši bojā. Kabulas policija ziņo, ka uzbrucēji, domājams, bijuši četri. Labi apsargātajā rajonā pie pils tie iekļuvuši ar automašīnu, uzrādot viltotu caurlaidi.

Visi ceļi uz prezidenta pili ir bloķēti.

Pagājušajā nedēļā starptautiskie spēki pirmo reiz kopš “Taliban” režīma gāšanas 2001. gadā atbildību par drošību nodeva afgāņu spēkiem. NATO vadītie ārvalstu spēki valstī paliks līdz 2014. gadam un sniegs militāru atbalstu nepieciešamības gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!