Foto: AP/Scanpix

Jauna krievu vīrieša noduršanā Maskavā, kas nedēļas nogalē izraisīja pret viesstrādniekiem vērstus protestus un nekārtības, aizdomās tiek turēts Azerbaidžānas izcelsmes vīrietis Orhans Zejnalovs, atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

25 gadus veco Jegeoru Ščerbakovu 10. oktobrī nodūra viņa draudzenes acu priekšā Maskavas Birjuļovas rajonā. Notikušais, kurā tika vainots kaukāziešu viesstrādnieks, izraisīja sabiedrības sašutumu, kas svētdien beidzās ar grautiņiem Birjuļovas rajona tirdzniecības bāzē.

Policija sola 1982. gadā dzimušo Zejnalovu arestēt tuvāko stundu laikā, vēsta aģentūra "RIA Novosti". Vīrietis jau tiek meklēts par Azerbaidžānā pastrādātu slepkavību, ziņoja Krievijas amatpersonas, tomēr vēlāk vakarā atklājies, ka šī informācija neatbilst patiesībai. 

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka svētdien vakarā Birjuļovas rajonā notika mītiņš, kura dalībnieki pauda sašutumu par 25 gadus vecā Jegora Ščerbakova slepkavību, likumsargu nespēju šo noziegumu pienācīgi izmeklēt un slepkavu notvert.

Mītiņa dalībnieki no sākuma uzbruka tirdzniecības centram "Birjuza", bet tad arī vietējai augļu un dārzeņu bāzei, kur bieži mēdz uzturēties iebraucēji no Kaukāza un Vidusāzijas. Kareivīgāk noskaņotie mītiņa dalībnieki vairākkārt iesaistījās kautiņos ar "omoniešiem" un demolēja automašīnas. Likumsargi aizturēja aptuveni 400 nekārtību dalībniekus.

Nākamajā dienā policija augļu un dārzeņu bāzē veica reidu pret nelegālajiem imigrantiem un aizturēja 1200 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!