Foto: AFP/Scanpix
Piemaskavā otrdien notverts Azerbaidžānas pilsonis Orhans Zeinalovs, kuru tur aizdomās par ceturtdien Maskavas Birjuļovas rajonā notikušo slepkavību, kas Krievijas galvaspilsētā izraisīja bezprecedenta grautiņus, pavēstīja likumsargi.

"Orhans Zeinalovs, kuru tur aizdomās par Birjuļovas iedzīvotāja Jegora Ščerbakova slepkavību, aizturēts Kolomnas pilsētā, Piemaskavā, ar Īpašās ātrās reaģēšanas vienības darbinieku atbalstu," pavēstīja Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretārs Vladimirs Markins.

Zeinalovs Krievijā dzīvojis desmit gadus. Viņam nav bijis nedz pastāvīgas dzīvesvietas, nedz ienākumu avota. Pēdējā laikā viņš nodarbojies ar privātiem pārvadājumiem. Maskavā viņam dzīvo radinieki, kas jau ir nopratināti.

Sākotnēji tika ziņots, ka viņš saistībā ar kādu citu slepkavību arī Azerbaidžānā izsludināts meklēšanā, tomēr vēlāk noskaidrojās, ka šī informācija neatbilst patiesībai.

Svētdien vakarā Maskavas Birjuļovas rajonā notika mītiņš, kura dalībnieki pauda sašutumu par 25 gadus vecā Jegora Ščerbakova slepkavību, likumsargu nespēju šo noziegumu pienācīgi izmeklēt un slepkavu notvert.

Apkaimē, kur notika slepkavība, bija izplatījušās runas, ka slepkava patvēries vienā no Birjuļovas tirdzniecības objektiem.

Mītiņa dalībnieki no sākuma uzbruka tirdzniecības centram "Birjuza", bet tad arī vietējai augļu un dārzeņu bāzei, kur bieži mēdz uzturēties iebraucēji no Kaukāza un Vidusāzijas.

Kareivīgāk noskaņotie mītiņa dalībnieki vairākkārt iesaistījās kautiņos ar "omoniešiem" un demolēja automašīnas. Likumsargi aizturēja aptuveni 400 nekārtību dalībniekus.

Opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, reaģējot uz Birjuļovas nekārtībām, ierosinājis ieviest vīzu režīmu ar Vidusāzijas un Aizkaukāza valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!