Foto: AP/Scanpix

Vācijas izlūkdienestu vadītāji nākamnedēļ dosies uz ASV prasīt paskaidrojumus par kancleres Angelas Merkeles mobilā telefona noklausīšanos.

"Drīz uz ASV dosies augsta līmeņa valdības pārstāvji, lai pavirzītu sarunas ar Balto namu un NSA (Nacionālā drošības aģentūra) par nesen izvirzītajām apsūdzībām," sacīja kancleres pārstāvis.

Vācijas mediji sestdien atsaucas uz izlūkdienestam tuvu stāvošu avotu, ka delegācijā būs Vācijas slepenā dienesta augstākās amatpersonas.

Apsūdzības, ka ASV izspiegojušas Merkeli, sākotnēji parādījās žurnāla "Der Spiegel" pētījumā. Kad informāciju bija izvērtējuši Vācijas specdienesti, Berlīnē, pēc visa spriežot, bija radies priekšstats, ka aizdomas ir pietiekamas, lai konfrontētu ASV.

Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts trešdien pavēstīja, ka Vācijas valdība saņēmusi informāciju, ka ASV specdienesti izspiegojuši kancleres mobilā telefona sarunas.

Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle saistībā ar apsūdzībām par Merkeles izspiegošanu ceturtdien uz Ārlietu ministriju izsauca ASV vēstnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!