Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien telefonsarunā ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu paudis atzinību Damaskas režīma gatavībai piedalīties Ženēvā plānotajā miera konferencē, paziņojis Kremlis.

Putins "pozitīvi novērtēja" Asada valdības gatavību sūtīt delegāciju uz Ženēvas konferenci un "pauda apmierinātību" ar Damaskas sadarbību ķīmisko ieroču arsenāla iznīcināšanā, norādīts Kremļa paziņojumā.

Sarunas laikā "pausta cerība, ka [arī Sīrijas] lielākās opozīcijas grupas izrādīs konstruktīvu pieeju un piedalīsies" konferencē, informēja Kremlis, piebilstot, ka "Asads pateicies Krievijas vadībai par tās palīdzību un atbalstu Sīrijas tautai".

Abi līderi apliecināja "abpusēju interesi divpusējo attiecību attīstībā", norādīts Kremļa paziņojumā.

Sīkāku informāciju par sarunas saturu Kremlis neatklāja, vien informēja, ka tā notikusi, pateicoties Krievijas iniciatīvai.

ASV un Krievija sākotnēji bija apņēmušās Sīrijas miera konferenci sarīkot novembra beigās. Kā iespējamo konferences norises laiku vairākas amatpersonas iepriekš bija minējušas 23. un 24.novembri, bet Sīrijas valdības laikraksts "Al Watan" nule kā pavēstīja, ka konference notiks 12.decembrī.

Laikraksts atsaucies uz anonīmu avotu diplomātu aprindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!