Foto: EPA/LETA
Vācijas kanclere Angela Merkele pirms došanās uz Viļņas Austrumu partnerības samitu asi kritizējusi Krieviju, apvainojot to Aukstā kara mentalitātes uzturēšanā, vēsta "Euobserver".

Merkele ir viena no 20 Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem, kas ceturtdien ieradusies Viļņā. Vācijas kanclere sacījusi, ka Krievija aizvien pret Eiropu uztur sava veida Aukstā kara mentalitāti. Tāpat Merkele minējusi, ka Ukrainas lēmums šobrīd neparakstīt asociācijas un tirdzniecības līgumu nenozīmē Eiropas atraidīšanu, bet gan ilgāku laiku pārdomām.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 28. novembrī, sākas divu dienu ilgais Viļņas Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samits, kurā paredzēts novērtēt, kādā tempā sešas postpadomju valstis ir pietuvojošās integrācijai ES.

Viens no samita aktuālākajiem jautājumiem ir Ukrainas parlamenta lēmums neizpildīt ES prasību, neatbrīvojot no ieslodzījuma ekspremjeri un opozīcijas līderi Jūliju Timošenko. Šī prasība bija svarīgākā, lai ES ar Ukrainu samita laikā parakstītu asociācijas un tirdzniecības līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!