Foto: AP/Scanpix
Ceturtdienas vakarā Kijevas Neatkarības laukumā aizvien pulcējas ap 7000 demonstrantu, vēsta "Kyievpost".

Atbalstot protestētājus, Čehijas vēstniecība Ukrainā demonstrantiem noorganizējusi mūzikas koncertu. Uz laukumā uzslietās skatuves aizvien turpinās arī opozīcijas partiju deputātu uzrunas, kas aicina demonstrantus nepadoties esošajai valsts varai.

Ceturtdien Ukrainas protesti apspriesti arī Eiropas Parlamentā (EP), kas jau nedēļas nogalē plāno nosūtīt uz Kijevu savu diplomātu misiju.

Ukrainas mediji un opozīcijas pārstāvji ziņo par nedēļas nogalē plānotām plašām varas iestāžu provokācijām, kuras būs vērstas un koalīcijas vadošā spēka Reģionu partijas atbalstu.

Jau vēstīts, ka sadarbības un tirdzniecības līguma ar ES neparakstīšana ES Austrumu partnerības samitā novembra nogalē Viļņā izraisīja plašus protestus Ukrainā. Starptautiskās politikas eksperti un daudzi ārvalstu diplomāti ir pārliecināti, ka šī Ukrainai ir izšķiroša cīņa par to, vai saistīt savu nākotni ar Eiropu un Rietumu vērtībām, vai arī palikt Krievijas ietekmes zonā, kura cer uz Kijevas dalību Kremļa iniciētajā Muitas savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!