Foto: AFP/Scanpix
Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans apsolījis “salauzt rokas” saviem oponentiem un paziņojis, ka valsts saskārusies ar “tumšu spēku sazvērestību”, kas vēlas Turciju “saraut gabalos,” vēsta ārvalstu mediji.

"Lai mūsu draugi un ienaidnieki zina sekojošo. Visiem, kuri vēlas kaitēt mūsu valstij un sēt tajā haosu, vai arī iedzīt mūs slazdā, visiem, kas tīko pēc mūsu neatkarības, mēs salauzīsim rokas," paziņojis Erdogans.

Viņš arī nosaucis par spiegiem un nodevējiem tos, kuri iniciējuši arestus un turku ierēdņu un divu ministru dēlu aizturēšanas.

Pagājušajā nedēļā Turcijas policija Stambulā tika īstenota vērienīga operācija, lietā, kurā tiek izmeklēta korupcija. Šīs operācijas laikā tika aizturēti vairāk nekā 20 cilvēku.

Tad arī tika aizturēti iekšlietu un ekonomikas, kā arī vides un celtniecības lietu ministru dēli.

Analītiķi uzskata, ka aresti un atlaišanas ir politisku ķīvēšanos sekas.

Iepriekš Stambulā risinājies arī mītiņš, kurā atbalstīta cīņa ar korupciju un ierēdņu arestos iesaistītajiem. Viņi skandējuši saukli "Visur kukuļi, visur korupcija", kas bijies ar saucieniem "Visur Taksims, visur pretošanās," kas skanēja protestos Taksima laukumā šā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!