Foto: Reuters/Scanpix

Desmitiem Sīrijas bruņoto nemiernieku gājuši bojā, cenšoties izlauzties no valdības spēku aplenkuma Homsas pilsētā, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Valsts ziņu aģentūra "Sana" informē, ka karavīri vienā operācijā vien nogalinājuši 37 "teroristus", bet citos uzbrukumos vēl vairākus.

Tikmēr Lielbritānijā bāzētā aktīvistu grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR) informē par 45 kritušiem nemierniekiem, norādot, ka patiesais skaits varētu būt vēl lielāks.

"Viņi tika nogalināti, kad mēģināja sākt operāciju Homsas ielenkuma pārraušanai," aģentūrai AFP pastāstīja SOHR direktors Rami Abdels Rahmans. Nemierniekiem no slēpņa uzbrukuši valdības spēku karavīri.

Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālie spēki nemiernieku kontrolētos Homsas vecpilsētas rajonus aplenkumā tur jau ilgāk par gadu. Pilsētā, domājams, ielenkti arī vairāki tūkstoši civiliedzīvotāju.

Foto: kara izpostītā Homsa

Oktobrī aktīvisti ziņoja, ka ielenktajos rajonos trūkst pārtika un nav elektrības.

Pilsoņu karš Sīrijā turpinās jau teju trīs gadus.

Nemieri Sīrijā sākās kā pret valdību vērstas demonstrācijas 2011. gada pavasarī, kas ātri pārauga plaša mēroga pilsoņu karā, kurā jau gājuši bojā vairāk nekā 126 000 cilvēku.

Nemiernieku kustības "mugurkauls" ir valstī vairumā esošie sunnītu musulmaņi, kamēr Asadu atbalsta galvenokārt šiītu musulmaņu atzara - alavītu pārstāvji un citas minoritātes. Valdības spēki var paļauties uz Krievijas un Irānas atbalstu.

Pret Asadu karojošo spēku pusē netrūkst arī radikāli islāmistu kaujinieki un ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīti grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!