Foto: AFP/Scanpix
Vjetnamas tiesa pirmdien piespriedusi nāvessodu 30 narkotiku kontrabandistiem, savukārt vēl 59 cilvēkiem valsts vēsturē lielākās narkotiku lietas ietvaros piešķirts līdz pat mūža ieslodzījumam cietumā, vēsta aģentūra AFP.

"Šis bija Vjetnamas jebkad lielākais tiesas process apsūdzēto skaita, piespriesto nāvessodu un iesaistītā heroīna daudzuma ziņā," aģentūrai paziņoja galvenais tiesnesis Ngo Duks.

"Lielā apsūdzēto skaita un lietas nopietnības dēļ tiesa notika cietumā," piebilst tiesnesis. 17 dienas ilgušais tiesas process sākas 3. janvārī.

Apsūdzētās personas darbojušās starptautiskā narkotiku kontrabandas tīklā, kas kopš 2006. gada no Laosas komunistiskajā Vjetnamā un Ķīnā vedušas heroīnu un citas narkotikas.

Viens no grupējuma līderiem joprojām ir brīvībā, ziņo vietējie mediji. Policija noziedzīgo grupu sagrāva 2013. gada augustā, veicot masu arestus un konfiscējot lielu narkotiku daudzumu.

Komunistiskajā Vjetnamā ir vieni no pasaulē stingrākajiem likumiem attiecībā uz narkotiku apriti. Personai, kas pieķerta ar vairāk nekā 600 gramiem heroīna vai 20 kilogramiem opija, draud nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!