Foto: AP/Scanpix

Divu gadu aizliegums apmeklēt vairākus Lielbritānijas pilsētas Grimsbi veikalus noteikts kādam latvietim Ērikam Sutram, kurš uzmācies un vajājis vietējās sievietes, otrdien vēsta laikraksts "Grimsby Telegraph".

33 gadus vecais vīrietis, kuram Lielbritānijā nav noteiktas dzīvesvietas, pēdējo mēnešu laikā vairākas reizes pieķerts sekojot sievietēm un vārdiski tās aizskarot. Turklāt virknē vietējo veikalu viņš uzvedies biedējoši, raksta medijs.

Sākotnēji Sutram izvirzīja kriminālapsūdzības, tomēr tiesa tās noraidīja, jo vīrieša darbībā netika saskatīts "krimināls saturs".

Tā vietā tiesa lēma likt Sutram sekot savai uzvedībai, aizliedzot viņam nākamos divus gadus lietot aizskarošu un draudošu valodu vai uzvedību, atrasties jebkurās telpās, ja to darbinieki vai iemītnieki liek viņam doties prom. Tāpat viņam noteikts aizliegums ieiet trīs konkrētos lielveikalos.

Ja Sutra šos noteikumus neievēros, tiesa draud viņu apcietināt līdz sešiem mēnešiem.

Vīrietis arī atzīts par vainīgu divu "Mars" saldējuma paku zādzībā. Par to tiesas kungi viņam piesprieda vienas dienas cietumsodu, ko apsūdzētais jau ir izcietis, pavadot piecas dienas arestā.

Sutras advokāts norāda, ka viņa klients pats ir bijis pāridarījumu upuris. "Viņa galvenā vēlme ir doties mājās uz Latviju, un tas ir tas, ko viņš darīs, ja tiks nodrošināta biļete. Viņa ģimene atgriezās Latvijā, pametot viņu šeit pilnīgi vienu," tiesā pamatoja Niks Furmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!