Foto: Publicitātes foto
Itālijas prezidents Džordžo Napolitāno Strasbūrā notiekošajā Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā savā uzrunā norādījis, ka Eiropā pirms vēlēšanām ir jūtama spēcīga eiroskeptiķu propaganda.

Pie šīs propagandas gan esot vainojama pati Eiropas Savienība (ES), kas pieļāvusi savas pārvaldības demokrātijas deficītu.

"Maijs, [kad plānotas EP vēlēšanas], būs patiesības brīdis, tieši tad mēs redzēsim cilvēku patieso atbalstu Eiropas Savienībai," uzrunā sacījis Napolitāno. Itālijas līderis arī norādījis, ka politiskie spēki, kas šobrīd aicina izstāties no eirozonas vai Eiropas Savienības, esot vainojami propagandas veicināšanā un bezatbildīgā rīcībā.

"Mums jācīnās pret nacionālu egoismu un anarhistisku konservatīvismu," savā uzrunā sacīja Itālijas prezidents.

Napolitāno arī izraisījis deputātu pārsteigumu, minēdams, ka taupības politika bija nepieciešama, lai pārvarētu krīzi. Taču vienlaikus to arī kritizēja, teikdams, ka tā daudzus eiropiešus ir atsvešinājusi no Eiropas Savienības idejām.

Itālijas prezidenta uzruna gan saniknoja EP Itālijas deputātus no eiroskeptiskās Ziemeļu līgas partijas, kuri Napolitani uzrunas laikā izkliedza saukļus, ka Itālijas prezidentam nav tiesību aizstāvēt Eiropas Savienības integrāciju.

Foto no Itālijas prezidenta vizītes Strasbūrā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!