Foto: RIA Novosti/Scanpix
Apēdot apmeklētāju iemestu mēteli un somu, Štutgartes zoodārzā nomiris leduslācis, vēsta laikraksts "The Local".

Neskatoties uz zoodārza ārstu un kopēju centieniem izglābt dzīvnieku, 25 gadus vecais lācis Antons nedēļas nogalē aizgājis mūžībā.

Kopēji pamanījuši, ka leduslācis pēdējās dienās uzvedies dīvaini, taču tā iemeslus izdevies aptvert tikai, kad dzīvnieks sācis atvemt apēsto priekšmetu daļas.

Zoodārza vetārsts mēģinājis ar medikamentiem izraisīt dzīvniekam vemšanu, pēc kā lācis izvadījis vairākus mēteļa un somas fragmentus.

Tomēr leduslāci nav izdevies glābt un svētdienas vakarā viņš nomiris. Dzīvnieka autopsijā atklāts, ka apēsto priekšmetu dēļ viņš guvis smagus iekšējo orgānu bojājumus.

"[Priekšmetos] acīmredzot bija kaut kas ļoti garšīgs, kā dēļ Antons nespēja pretoties kārdinājumam," skaidroja leduslāča kopēji Andreass Vesners un Jirgens Dīzenhofers.

Parasti lācis viņa aplokā iemestos priekšmetus saplosot.

Liktenīgais mētelis un soma Antona aplokā iemesti, neskatoties uz to, ka apkārt viņa teritorijai izvietots elektrizēts žogs.

Zoodārzs norāda, ka lāča aplokā aizvadīto 20 gadu laikā bijušas iemestas aptuveni 200 bērnu kurpes, ap 50 lelles un neskaitāms daudzums cepuru, kameru, telefonu un briļļu.

Štutgartes zoodārza vetārsts Tobiass Knaufs-Vicens aicināja apmeklētājus nekavējoties ziņot personālam, ja viņiem nejauši kaut kas iekrīt kāda dzīvnieka aplokā.

"Ja mēs būtu zinājuši, ka kaut kas ir nonācis aplokā, mēs varbūt būtu varējuši glābt Antonu," sacīja ārsts, piebilstot, ka leduslācim priekšā vēl varēja būt 10-15 gadus ilgs mūžs.

Pirms dažiem gadiem Štutgartes zoodārzā nomira nīlzirgs vārdā Egons, kuram apēstas tenisa bumbiņas dēļ aizsprostojās zarnas, savukārt zoodārza pēdējais jūras zilonis Čārlijs gāja bojā apēsta plīša lācīša dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!