Foto: Reuters/Scanpix

Valdošās Reģionu partijas deputātu kongresā Ukrainas pilsētā Harkovā šo partiju pārstāvošie pašvaldību deputāti paziņojuši, ka uzņemas atbildību par konstitucionālo kārtību valstī, vēsta "Russia Today".

Ziņas sociālajos medijos liecina, ka kongresā piedalās arī augsti stāvoši pārstāvji no Maskavas. Tikmēr pilsētas ielās izgājuši tūkstošiem opozīcijas atbalstītāju. Aģentūra UNIAN ziņo, ka nesen Harkovā ieradies arī valsts prezidents Viktors Janukovičs.

Harkovas sanāksmē nolemts, ka vietējām pašvaldībām, reaģējot uz notikumiem Kijevā, jāpārņem pilna atbildība par lēmumiem savos reģionos, nerespektējot valsts pārvaldes institūcijas Kijevā līdz valstī ir atjaunota konstitucionālā kārtība.

Tāpat pašvaldībām jāpieņem mēri, lai aizsargātu ieroču glabātuves un novērstu to nonākšanu radikālo opozīcijas aktīvistu rokās, teikts kongresa rezolūcijā.

Deputāti kritizējuši pēdējās dienās valsts parlamenta pieņemtos lēmumus un apšaubījuši tā leģitimitāti.

Savukārt Ukrainas parlaments sestdien pieņēmis rezolūciju, ar kuru atbrīvota ieslodzītā bijusī premjerministre Jūlija Timošenko. Viņas partijas biedrs ievēlēts par parlamenta priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!