Foto: AP/Scanpix

Trešdien no dažādiem avotiem saņemtas ziņas, foto un video liecības, ka Krievijas smagās tehnikas kolonnas "atklāti" dodas Ukrainas robežu virzienā, ziņo aģentūra UNIAN.

Bruņutransportieru pārvietošana ar vilcienu pamanīta Belgorodas apgabalā. Tāpat novērotas nemaskētas pašgājēja artilērijas iekārtas, informē UNIAN.

Ukrainas Aizsardzības ministrs Igors Teņjuks iepriekš brīdināja, ka pie Ukrainas ziemeļaustrumu robežas jau sapulcināti 220 000 Krievijas karavīru, 1800 tanku un 400 helikopteru.



Vēstīts, ka Krima  kopš februāra beigām faktiski ir nonākusi prokrievisko spēku kontrolē. svarīgākos objektus ir ieņēmušas vai ielenkušas bruņotas vienības bez atpazīšanās zīmēm, kuras plaši uzskata par Krievijas karaspēku.

Savukārt 6. martā Krimas parlaments nobalsoja par pussalas pievienošanos Krievijai. Referendums par šo jautājumu notiks 16. martā. Kijeva referendumu uzskata par nelikumīgu.

Tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins noliedz, ka krievu spēki piedalītos objektu aplenkšanā Krimā - tās esot "iedzīvotāju pašaizsardzības vienības", bet Krievija vēlas tikai aizsargāt iedzīvotājus. 

1. martā  Krievijas parlaments atļāva karaspēka izmantošanu Ukrainā, lai aizsargātu savus "tautiešus". Ukrainas armijā izsludināta pilna kaujas gatavība.

NATO, kā arī virkne Rietumvalstu izteikušas brīdinājumus Krievijai tūlītēji pārtraukt agresiju Krimā, kā arī uzstājušas uz Ukrainas nedalāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!