Foto: AFP/Scanpix
Demonstrācijās, kas izcēlušās pēc pagājušogad protestos pret Turcijas valdību smagi ievainotā pusaudža bērēm, gājuši bojā divi cilvēki, ziņo vietējie mediji.

Viens protestētājs gājis bojā sadursmēs Stambulā, savukārt valsts austrumos kāds policists, savaldot nemierus, miris no sirdstriekas.

Jau vēstīts, ka Stambulas slimnīcā otrdien nomira 15 gadus vecais pusaudzis Berkins Elvans, kurš pērn tika ievainots plašajos protestos pret Turcijas valdību.

2013.gada jūnijā tolaik vēl 14 gadus vecais Elvans saņēma sitienu pa galvu ar asaru gāzes baloniņu brīdī, kad izgāja no mājām, lai dotos uz veikalu pēc maizes. Pusaudzis kopš tā laika atradās komā.


Komā pusaudzis pavadīja 269 dienas. Viņš kļuva par simbolu policijas vardarbīgajai protestētāju apspiešanai.

Uz Elvana bērēm trešdien Stambulā bija ieradušies vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Pusaudža nāve izraisīja protestus vismaz 32 Turcijas pilsētās.
Ankarā un Stambulā policija protestētāju savaldīšanai trešdien lika lietā asaru gāzi un ūdensmetējus. Abās pilsētās ielās bija izgājuši vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.

Stambulā sadursmes izcēlās Taksima laukumā, kas pērn kļuva par protestu kustības epicentru, kā arī citviet pilsētā.
Laikraksts "Hurriyet" vēsta, ka iestājoties naktij, sadursmes norimušas.

Ankarā demonstranti mēģināja apturēt satiksmi, bet policija viņus apstādināja un vairākus arestēja.

Vairāki demonstranti guvuši traumas. Izmirā kāda sieviete salauza kāju, bet citi protestētāji guvuši ievainojumus, kad policija mēģināja apturēt pūli, kas bija ceļā uz vietējās valdības ēkām, ziņoja telekanāls NTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!