Foto: PantherMedia/Scanpix
Lielbritānijā par viesstrādnieku apkrāpšanu notiesāts nodarbinātības starpnieks, vēsta laikraksts "Recruiter".

45 gadus vecais darbā iekārtošanas uzņēmuma "Slender Contracting" izpilddirektors atzīts par vainīgu viesstrādnieku apkrāpšanā, izmaksājot viņiem par minimālo algu krietni zemāku atalgojumu.

Lielbritānijas tiesa nodarbinātības starpniekam piesprieda 12 nedēļu cietumsodu, kura izciešana nosacīti atlikta uz gadu, kā arī 200 stundu sabiedriskos darbus.

Notiesātais nodarbinātības starpnieks bija viens no cilvēkiem, kas tika aizturēti pagājušā gada rudenī apjomīgā policijas operācijā pret nelicenzētu starpniecību nodarbinātībā un viesstrādnieku apkrāpšanu.

Kā ziņots, plašā reidā naktī uz 2013.gada 15.oktobri Lielbritānijas policija aizdomās par likumpārkāpumiem imigrantu darbā iekārtošanā Visbīčā, Mārčā un Kingslinnā aizturēja desmit cilvēkus - septiņus vīriešus un trīs sievietes. Vismaz divi no aizturētajiem krāpniekiem ir Latvijas pilsoņi.

Par lauksaimniecībā nodarbināto viesstrādnieku apkrāpšanu Lielbritānijā daudz diskutēts, un 2004.gadā valdība izveidoja nodarbinātības starpniecības aģentu licencēšanas pārvaldi (GLA), kas atbildīga par lauksaimniecībā, pārtikas apstrādē un ēdamgliemeņu vākšanā iesaistīto strādnieku aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!