Foto: AP/Scanpix

Taizemes satelīts Indijas okeāna dienvidu daļā, kur tiek meklēta marta sākumā pazudusī Malaizijas pasažieru lidmašīna, fiksējis aptuveni 300 peldošus objektu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Attēli uzņemti 24. martā - dienu pēc tam, kad Francijas satelīts fiksēja 122 ūdenī peldošus priekšmetus.

Vismaz 300 objekti fiksēti 2700 kilometru attālumā no Austrālijas pilsētās Pērtas un aptuveni 200 kilometru attālumā no vietas, kur objektus fiksēja Francijas satelīts.

Objekti esot no trim līdz 15 metriem lieli. Nav zināms, vai tās ir pazudušās lidmašīnas atlūzas. Tikmēr Francijas satelīta fiksētie objekti ir līdz 23 metriem gari un tiek uzskatīti drīzāk par atlūzu kopumu, nevis izolētiem objektiem.

Nevienu satelītos pamanīto atlūzu līdz šim fiziski gan nav izdevies atrast. Meklēšanu apgrūtina sliktie laika apstākļi. Ceturtdien sliktās redzamības dēļ pārtraukta atlūzu meklēšana ar lidmašīnām, bet kuģi turpina operāciju, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, informē Austrālijas amatpersonas.

Attālais Indijas okeāna reģions ir meklēšanai nepateicīgs, tur bieži ir slikti laika apstākļi un spēcīgas vētras. 

"Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīna, kurā atradās 239 cilvēki, 8. martā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no lidlauka Kualalumpurā. Meklēšana kopš tā laika bijusi neveiksmīga, lai gan tajā iesaistījušās jau 25 valstis.

Meklēšana sākotnēji koncentrējās uz diviem gaisa koridoriem no pēdējās zināmās lidmašīnas atrašanās vietas - uz ziemeļiem virs Ķīnas un uz dienvidiem virs Indijas okeāna.

Vēlāk Malaizijas valdība paziņoja, ka, analizējot satelīta datus un veicot aprēķinus, secināts: lidaparāts iekritis Indijas okeāna dienvidu daļā, kur arī pamanīti neidentificēti peldoši priekšmeti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!