Foto: AP/Scanpix

Izolētās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns nāvessodu augsta ranga ierēdnim, kurš bijis saistīts ar nežēlastībā kritušo vadoņa ietekmīgo tēvoci, licis izpildīt ar liesmu metēju, vēsta laikraksts "Daily Mail", atsaucoties uz vienu no Dienvidkorejas lielākajiem laikrakstiem "Chosun Ilbo".

Sabiedrības drošības ministrs O Sanhons tika pasludināts par valsts ienaidnieku un tiesa viņam piesprieda nāvessodu. Komunistiskās valsts līderis Kims Čenuns paziņojis, ka ministrs sev pakļauto ministriju pārvērtis par privāto apsardzi un augstākajā līmenī slēpis korupciju.

Jāpiebilst, ka oficiāli neizziņota informācija par izolētajā Ziemeļkorejā notiekošo ir grūti iegūstama un parasti nav neatkarīgi pārbaudāma.

Vēstīts, ka Kima Čenuna tēvocis Džans Sontheks, kurš tika uzskatīts par otru ietekmīgāko cilvēku valstī, pagājušā gada decembrī sodīts ar nāvi. Viņš tika apsūdzēts par plāniem sagrābt varu.

Novembra beigās Džans tika arestēts. Savulaik otrais ietekmīgākais vīrs Ziemeļkorejā, valsts medijos tika aprakstīts kā "sliktāks par suni".

Tomēr izrēķināšanās nebeidzās ar tēvoci vien, tā skārusi arī viņa sabiedrotos un radiniekus. Izskanēja arī ziņas, ka Kims Čenuns plānojot iznīcināt visu tēvoča tuvāko cilvēku loku - aptuveni 200 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!