Nepatīkami beigusies kāda prokrieviskā aktīvista neapdomīga izrunāšanās kameras priekšā - viņu piekāvuši citi prokrieviskie Doņecakas apgabala Horļivkas iedzīvotāji.

Ierakstā redzamais jaunais cilvēks sniedzis paziņojumu kādam Krievijas televīzijas kanālam.

Vīrietis uzrunā aicina atkāpties Ukrainas jauno valdību un sarīkot referendumu, lai Donbasa reģions var atdalīties no pārējās Ukrainas.

Manāmā uztraukumā vīrietis brīžiem nevar ātrumā atrast īstos vārdus un atvainojas apkārtējiem, norādot, ka ir ļoti uztraucies. Balss fonā tad viņu iedrošina, lai viņš nesteidzas un "teic, kā ir".

Tad orators saņemas un turpina: "Tāpat gribu vērsties pie protestētājiem, Maskavas iebrucējiem."

Sākumā šķiet, ka neapdomīgajai frāzei neviens uzmanību nepievērš, bet pēc vairākām sekundēm pūlī sākas neapmierināta ņurdēšana un izskan jautājumi, ko jaunais cilvēks domājis ar "Maskavas iebrucējiem".

Drīz vien oratoru kāds vīrietis notriec zemē, cits viņam iesper.

Ierakstā brīžiem pazūd skaņa, tāpēc nav skaidrs viss notiekošais. Skaņa pazūd arī mirklī, kad kāds no aktīvistiem nolasa neveiksmīgā runātāja dokumentus, līdz ar to nav zināms, kas viņš ir un kādi bijuši viņa motīvi.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tas tas ir šeit.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!