Foto: Reuters/Scanpix

Vairāk nekā 30 cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkā Arodbiedrību ēkā Odesā, kas aizdedzināta prokrievisko aktīvistu un Ukrainas vienotības aizstāvju vardarbīgajās sadursmēs, vēsta ārvalstu mediji.

Milicija paziņojusi, ka ugunsgrēkā ir 38 bojāgājušie. 30 nosmakuši dūmos, bet astoņi gājuši bojā izlecot pa logiem. 

Uguns bija pārņēmusi ēkas otro un ceturto stāvu. Daži cilvēki, glābjoties no uguns un dūmiem, lēca ārā pa logiem, ziņoja aģentūra UNIAN.

Zemē guļ daudz nekustīgu ķermeņu, daži pārklāti ar Ukrainas karogu, apraksta UNIAN. No ēkas logiem prokrieviskie aktīvisti mērķtiecīgi apšaudījuši Ukrainas vienotības atbalstītājus, norāda aģentūra.

Specvienība aizturējusi vairākus separātisma atbalstītājus, bet kopumā milicija sadursmju laikā aizturējusi vairāk par 30 cilvēkiem.

Jau vēstīts, ka Odesā piektdien izcēlās vardarbīgas sadursmes, kad Ukrainas vienotības atbalstītāju gājiena dalībnieki sāka konfliktēt ar prokrieviskajiem aktīvistiem. Ukrainas vienotības atbalstītāji pēc tam nodedzināja "Antimaidana" nometni pie Arodbiedrību ēkas, kurā iebarikādējušies prokrieviski noskaņotie aktīvisti. 

Viņu pretinieki izlauza durvis un ielauzās ēkā.

Sadursmēs ir vairāki bojāgājušie un ievainotie. Milicija iepriekš ziņoja par četriem bojāgājušajiem, no kuriem vismaz viens miris no šautas brūces. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!